O združenju

Združenje ravnateljev vrtcev Slovenije je prostovoljna, strokovna organizacija ravnateljic in ravnateljev slovenskih vrtcev. Združenje temelji na načelih enakopravnosti, demokratičnosti in prostovoljnosti med člani, ki si izmenjujejo izkušnje, vizije in stališča ter s tem pridobivajo ideje za profesionalno vodenje vrtcev.
Združenje je bilo ustanovljeno leta 1996, prva predsednica takrat še Združenja ravnateljic in ravnateljev vrtcev Slovenije je bila Janja Vesel Gabrijelčič.

Združenje ravnateljev vrtcev Slovenije je ustanovljeno z namenom:
- sodelovanja s pristojnim ministrstvom in upravnimi organi RS za šolstvo pri oblikovanju politike vzgoje in izobraževanja,
- vključevanja članov, organov in teles združenja ravnateljev pri kreiranju stališč ob sprejemanju oz. uveljavljanju zakonodaje s področja predšolske vzgoje in podzakonskih aktov ter drugih predpisov,
- sodelovanja s Šolo za ravnatelje, Zavodom RS za šolstvo in drugimi strokovnimi institucijami v državi,
- uvajanja in uveljavljanja evropskih standardov pri pedagoškem vodenju vrtcev,
- skrbi za publiciranje stališč, mnenj in predlogov združenja ter njihovih članov o zadevah s področja šolske politike,
- sooblikovanja, oblikovanja in izvajanja programov združenja ravnateljev.

Združeni se lahko bolj kompetentno zavzemamo za boljši položaj in ugled ravnateljev v družbi in za profesionalno vodenje slovenskih vrtcev. Veselilo nas bo, če boste spremljali novosti na spletni strani našega združenja ravnateljev in vas vabimo, da se včlanite v naše združenje.

Združenje ravnateljev vrtcev Slovenije
Romana Epih, univ.dipl.soc.ped., predsednica

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.

  

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive